Levering

Indien je voor 16:00 hebt besteld op een werkdag brengen wij het pakketje nog dezelfde dag naar de bezorger.

In speciale gevallen kan een product onverwachts niet leverbaar zijn of een langere levertermijn hebben, wij houden je altijd op de hoogte wanneer de bestelling verzonden gaat worden.

Wij verzenden via DHL. Wij hebben direct contact met onze bezorger, zodra er onduidelijkheden of problemen zijn kunnen we snel handelen.

Uiteraard. Zodra je bestelling is verzonden ontvang je automatisch een e-mail met daarin de track and trace code, zodat je niet de hele tijd voor de deur hoeft te wachten ;).

Wanneer je niet thuis bent bij de bezorging van het pakket probeert de bezorger het pakket bij de buren te bezorgen. Wanneer de buren niet thuis zijn of het pakket niet willen aannemen ontvang je een briefje in de brievenbus om een nieuwe afspraak te maken. Binnen 5 werkdagen moet er een nieuwe afspraak gemaakt worden anders wordt het pakket retour gestuurd. Het pakket opnieuw opsturen zorgt voor extra kosten voor de klant.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wij hebben geen optie om je bestelling af te halen.

Verzendkosten

Bestellingen binnen Nederland:
Bestellingen tot €40 zijn de verzendkosten €4,95
Vanaf € 40,00 worden bestellingen gratis geleverd

*Waddeneilanden toeslag € 10

De verzendkosten naar België zijn €7,95

De verzendkosten naar Duitsland zijn €7,95

De verzendkosten naar Luxemburg zijn €7,95

Stuur ons gerust een mail naar info@eyecandy.nl

Betalen

EyeCandy hanteert diverse betaalmogelijkheden;

iDEAL, PayPal, Visa, MasterCard, Klarna  – Achteraf Betalen

Bestelling klopt niet

Oeps! Er gaat soms wel eens wat mis. Controleer je bestelling altijd. Klopt het niet? Laat het aan ons weten binnen 48 uur. (Mail, Chat, Facebook, Instagram)

* Bij een klacht over een product of verkeerde levering, dien je wel altijd het product te bewaren. Wij kunnen vragen om het product terug te sturen/om te ruilen.

Ons excuus als wij iets zijn vergeten! Laat ons dit binnen 48u na ontvangst weten (Mail, Chat, Facebook, Instagram). Bewaar altijd de factuur en doos waar de bestelling in geleverd is.

We zullen zorgen voor een passende oplossing.

Oei! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kijk goed of dit niet de productie datum is, voornamelijk bij Amerikaanse producten wil dit wel eens verwarrend zijn.

Mocht je een product hebben ontvangen wat over datum is en niet aangegeven stond in de webshop, stuur ons dan een mailtje (Info@eyecandy.eu) met daarin een foto met het product en de datum duidelijk in beeld. Dan kunnen wij zorgen voor een passende oplossing!

* Bij een klacht over een product of verkeerde levering, dien je wel het product te bewaren, tenzij wij aangeven dat je het zelf mag houden.

Uiteraard zullen wij ons uiterste best doen om je bestelling zo goed mogelijk in te pakken kan het voorkomen dat een product of bestelling beschadigd aankomt. Indien een product zodanig is beschadigd dat het niet meer genuttigd kan worden, kan je contact met ons opnemen zodat we een passende oplossing kunnen aabieden. Laat ons dit binnen 48u na ontvangst weten. (Mail, Chat, Facebook, Instagram)

* Bij een klacht over een beschadigd product, dien je wel het product te bewaren. Wij kunnen om foto’s vragen óf om het product terug te sturen.

Retouren / annuleren

Wil je een product of bestelling retourneren? Lees dan goed of je nog aan alle eisen kan voldoen;

Binnen 14 dagen na ontvangst dien je het product aan ons te retourneren. Voorafgaand laat je schriftelijk aan ons weten dat je een deel of je gehele bestelling wil retourneren. (mail, chat, facebook, instagram)

Bewaar altijd de track and trace code van de retourzending.

De producten dienen ongeopend te zijn om het artikel te kunnen retourneren. Indien producten toch geopend retour gestuurd worden, kunnen wij deze niet vergoeden.

De retourkosten zijn voor eigen rekening. Deze worden niet vergoed door EyeCandy.

Wanneer je een deel van je bestelling retourneert, zullen wij alleen de producten die zijn teruggestuurd vergoeden.

Wanneer je de gehele bestelling retourneert, zal je zowel de verzend én retourkosten moeten betalen.

Heb je je bedacht en wil je je bestelling annuleren? Dat kan, maar laat ons dit wel zo spoedig mogelijk weten. Het kan zijn dat je bestelling al verzonden is, we kunnen de bezorging dan stopzetten. In sommige gevallen is de bezorger al onderweg met het pakket en kan je het pakket weigeren aan de deur. Het pakket zal dan retour komen.

  • Stuur ons een mailtje via info@eyecandy.eu, en laat ons weten dat je iets wilt retourneren en waarom.
  • Vul het retourformulier dat je van ons ontvangt in, en voeg hem toe aan de retourzending.
  • Retourneren mag binnen maximaal 14 dagen nadat je je bestelling ontvangen hebt.
  • De verpakking moet ongeopend blijven.
  • De verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening.
  • Retourneren kan alleen als je een bestelling hebt geplaatst via de EyeCandy website.
  • Heb je bij je bestelling producten ontvangen die bij een pakket horen (een mystery box bijvoorbeeld)? Dan dien je alles te retourneren

Klacht

We doen ons best om je bestelling goed te verwerken. Mocht je onverwachts toch nog een slechte ervaring hebben, laat ons dit dan gerust weten. We zullen samen naar een passende oplossing zoeken.

U kunt uw klacht richten aan info@eyecandy.eu
Ma-vrij 10.00uur tot 17:00uur bereikbaar

Wij zullen de klacht binnen maximaal 1 week beantwoorden.

Indien er sprake is van een zoekgeraakt pakket vragen wij geduld en wat meer tijd om het pakket te vinden. Dit zal normaal gesproken binnen 30 dagen zijn gebeurd.